Klímaváltozás hipertónia,

Ezért vegyük komolyan a terhességi magas vérnyomást!

klímaváltozás hipertónia

Klímaváltozás: új betegségek Európában Szerző: Független Hírügynökség A klímaváltozás miatt gyakoribbak lesznek az árvizek Európa észak-nyugati és középső területein, délen vízhiány alakul ki, továbbá bizonyos vírusterjesztő szúnyogok megjelennek majd Európában is - olvasható az Európai Környezetvédelmi Hivatal EAA legfrissebb jelentésében.

Földrészünk számos területén érződnek majd klímaváltozás hipertónia klímaváltozás negatív következményei, jelentette ki sajtóbeszámolójában Jacqueline McGlade, a koppenhágai székhelyű hivatal vezetője, és sürgette a változásokra való felkészülést. Hirdetés A chikungunya-láz A chikungunya-láz Afrika és Ázsia trópusi területein gyakori, a vírusát szúnyog terjeszti, a betegség 39 fokos lázzal és ízületi fájdalmakkal jár.

klímaváltozás hipertónia

A betegség már ben fel is bukkant Európában. Egy utazó Indiában fertőződött meg vele, majd Észak-Olaszországban megcsípte őt egy olyan szúnyog, amely képes a betegség kórokozóját terjeszteni.

Ez a szúnyogfaj csak nemrég jelent meg Európában. Csaknem ember esett ágynak.

Keresési eredmények

Szakértők szerint valószínűleg ez volt az elő példa egy trópusi betegség nem trópusi területen való megjelenésére. A jelentés szerint Európában nagyobb a felmelegedés, mint a világátlag.

klímaváltozás hipertónia

Az iparosítás kezdete óta az európai szárazföld 1 Celsius fokkal melegedett fel, miközben a világ átlagos hőmérséklete 0,8 fokkal emelkedett.

Az Európa körüli tengerek vize 1,2 okkal melegedett, a világtengerek átlaghőmérséklete pedig csak 1 fokkal.

klímaváltozás hipertónia

Az évszázad végéig Hipertónia szövődményei 1 fok átlagos hőmérséklete 1 és 5,5 fok közötti értékkel fog emelkedni, írja az Európai Környezetvédelmi Hivatal új jelentése.

Szakemberek szerint a felmelegedés hatására olyan betegségek jelenhetnek meg Európában, mint a nyugat-nílusi láz, a chikungunya-láz, sőt esetleg a dengue-láz vagy a Rift-völgyi láz.

A légutaknak és a szívnek is árthat a klímaváltozás A klímaváltozás az egészségre más módon is hatással van. Ausztrál orvosok megállapították, hogy a következő években a felmelegedés miatt megnőhet a fertőző és a légúti megbetegedések száma.

Kapcsolódó fájlok

Mivel növekszik a levegő szennyezettsége, emiatt több lesz a légúti probléma, és nő az allergiások száma. A hőmérséklet-emelkedés pedig a szúnyogok által terjesztett kórok mellett növeli a fertőző betegségek kockázatát az emésztőrendszerben.

klímaváltozás hipertónia

A magasabb hőmérséklet megviseli a szívet, az ereket és a tüdőt is. Gyakran megismétlődhet a as hőhullám A dokumentum szerint az elmúlt 50 évben gyakoribbak és nagyobbak voltak a meleg szélső értékek, míg a hideg szélső értékek ritkultak. A hóval fedett területek nagysága tízévenként 1,3 százalékkal csökkent.

Globális klímaváltozás fizikusi szemmel. JÁNOSI IMRE MIKLÓS előadása

Az elmúlt néhány évtizedben többször is volt súlyos szárazság, ban pedig katasztrofális hőhullám söpört végig a kontinensen, több tízezer emberéletet követelve. Számos madár- rovar- és emlősfaj észak felé, illetve a hegyekben magasabb területek felé vándorol a melegedés klímaváltozás hipertónia.

Európa vizeiben egyre gyakrabban bukkannak fel szubtrópusi halak.

Infografika és videó

A levegő széndioxid-tartalmának növekedése azonban pozitív hatással is járhat: ilyen az erdők növekedése, amely ma gyorsabb, mint évvel ezelőtt volt. A tengeri viharok talán egy kicsit ritkábbak jelentkeznek, de klímaváltozás hipertónia lesznek, mint régebben. Az árvizek pedig nemcsak Északnyugat-Európában, hanem Közép- és Kelet-Európában is gyakrabban fognak pusztítani, főleg télen és tavasszal - áll az Európai Környezetvédelmi Hivatal jelentésében.

Módosítva:

Ezért vegyük komolyan a terhességi magas vérnyomást! Clerget-Tasi Barbara Akár életveszélyes állapotba is kerülhet mind a magzat, mind az édesanya, ha nem derül fény időben a hipertóniára, vagy kezeletlen marad.

Lehet, hogy érdekel